PERHATIAN!

Laman web ini akan membongkarkan tentang penapis air rumah.

 

Perlu ke kita penapis air di rumah?

Banyak sangat kat pasaran yang menjual penapis air.. tapi yang mana yang betul bagus?

Masalah Air

Pencemaran sumber air kini menjadi satu isu yang sedang hangat diperkatakan. Pembangunan yang tidak sekata serta pertumbuhan zon-zon industri sangat membimbangkan. Pembuangan sisa-sisa toksik di salurkan terus ke sungai yang mana sumber air kita.

Kebanyakkan zon-zon industri dan kilang-kilang ini terletak jauh di luar bandar dan ini menyusah pihak berkuasa untuk memantau aktiviti mereka. Sisa-sisa toksik dari kilang-kilang tersebut adalah amat berbahaya kepada manusia. Ini adalah antara sebab-sebab utama manusia mengalami pelbagai jenis penyakit moden.

"1 dalam 10 orang tidak mempunyai akses kepada air bersih" sumber dari water.org

Sumber air semulajadi dinegara kita tercemar teruk. Sebenarnya kajian diperingkat antarabangsa telah menunjukkan bahawa kualiti air diseluruh dunia telah menurun disebabkan pencemaran air yang semakin teruk.

Tidak dinafikan lagi, sumber air sememangnya tercemar dengan bahan-bahan berbahaya kepada kesihatan manusia. Walaupun air telah dirawat di logi air, namun bahan berbahaya masih ada kerana pencemaran air yang berlaku pada sumber air semula jadi.

Antara bahan-bahan berbahaya dalam air paip adalah:

  • Kotoran seperti pasir, lumpur, lumut dan lendir.
  • Logam berat seperti plumbum, nikel, aluminium, tembaga, merkuri, cadmium, dan arsenik yang menyebabkan kanser dalam jangka masa panjang.
  • Mikroorganisma seperti berbahaya bakteria dan kulat yang boleh menyebabkan cirri-birit dan penyakit lain.  
  • Kandungan klorin yang terlalu tinggi menjadi toksik pada sel-sel tubuh badan.
  • Bahan nitrat seperti baja pertanian menyebabkan bau busuk pada air.

 

"Air Kotor VS Air Sakit.. Zaman telah berubah"

Kesemua pencemar ini tidak dapat dihilangkan dengan memasak air sahaja. Malah, klorin dalam air paip akan menjadi lebih beracun selepas air dimasak!

Atas faktor-faktor inilah, kesihatan kita boleh terjejas teruk. Air yang sepatutnya berperanan untuk menyingkirkan toksin dalam tubuh badan kini menjadi punca berkumpulnya bahan toksik berbahaya pada tubuh badan kita, terutamanya buah pinggang.

Persoalannya, apakah anda sanggup membiarkan keluarga anda mengambil minuman yang tercemar? Bayangkan dalam masa 10 hingga 20 tahun akan datang, betapa banyaknya toksik terkumpul pada tubuh badan?

Atas kepentingan kesihatan anda inilah, saya ingin memperkenalkan kepada anda satu produk penapis air yang mampu milik dan berkualiti tinggi Coway yang mampu menapis segala bahan pencemar air yang berbahaya dan seterusnya membekalkan air minuman yang benar-benar bersih dan selamat untuk diminum.

"Badan manusia memerlukan air yang bersih untuk berfungsi dengan optimum"

Kenapa COWAY?

Coway ditubuhkan pada 1989 di Korea. Hanya pada tahun 2006, Coway memasuki pasaran Malaysia dan memperkenalkan rangkaian produk penapis air nya. Coway mempunyai market share penapis air sebanyak 45% di Korea dan 35% di Malaysia. Ini menjadikan Coway sebagai No 1 pengeluar penapis air.

Antara sebab utama ramai pengguna memilih Coway:

  • Memiliki R&D Center sendiri. Terdapat 243 researcher yang bertugas di sana.
  • Memenangi 74 Global Design Awards Products Winning antara nya ialah RedDot Design.
  • WQA "Gold Seal" mark pada setiap produk Coway
  • HALAL dari JAKIM bagi produk penapis air Coway
  • SIRIM approved
  • RoHS Compliant
  • World's Largest indoor water filter manufacturer
Coway Certification
Penghantaran dan Pemasangan
Pemasangan dan penghantaran penapis air Coway dilakukan oleh 'Coway Technician' yang berpengalaman untuk memastikan pemasangan yang kemas dan kepuasan pelanggan secara PERCUMA
Servis dan Penukaran Filter
Coway Lady atau lebih dikenali sebagai CODY memastikan mesin di servis dan penukaran filter penapis air Coway mengikut masa yang telah ditetapkan. Servis dijalankan setiap 2 bulan.
Waranti dan Filter
Waranti dan filter penapis air Coway PERCUMA sepanjang tempoh sewa beli memberi pelanggan ketenangan TANPA perlu risau sebarang caj tambahan yang akan dikenakan,

PRODUK PENAPIS AIR COWAY

Penapis Air Coway Villaem

Model Villaem antara model penapis air Coway yang terlaris pada masa ini. Dilengkapi dengan teknologi kawalan air terkini. Yang pertama mempunyai 4 jenis suhu air iaitu Panas, Suam, Suhu Bilik & Sejuk.

PENAPIS AIR COWAY VILLAEM

Sila hubungi Azman

==>>  0199921100 <<==

=== Call/whatsapp/SMS ===

Maklumat lanjut

HANYA RM125/bulan

Penapis Air Coway Petit

Model Petit antara model penapis air Coway telah memenangi beberapa 'award' seperti Red Dot Design Award. Hanya menggunakan 'touch sensor' untuk dapatkan air. Mempunyai 3 suhu air iaitu Panas, Sejuk & Suhu Bilik. Rekabentuk nya sangat menarik membuatkan ramai pengguna tertarik dengannya

PENAPIS AIR COWAY PETIT

Sila hubungi Azman

==>>  0199921100 <<==

=== Call/whatsapp/SMS ===

Maklumat lanjut

HANYA RM120/bulan

Penapis Air Coway Inception

Model Penapis Air Coway Inception adalah mesin 2in1 yang mana menghasilkan Air Alkali dan juga Air Mineral. Antara jenama pertama yang menghasilkan Air Alkali suhu sejuk. Pengguna boleh memilih 3 jenis suhu air bagi Air Mineral iaitu Panas, Suhu Bilik & Sejuk. Bagi Air Alkali (pH8.5-pH9.5) pula pengguna boleh memilih antara air Suhu Bilik atau Sejuk.

Sangat sesuai:

- Yang mempunyai masalah perut
- Badan berasid tinggi

PENAPIS AIR COWAY INCEPTION

Sila hubungi Azman

==>>  0199921100 <<==

=== Call/whatsapp/SMS ===

Maklumat lanjut

HANYA RM195/bulan

Penapis Air Coway Neo

Penapis air pertama di Malaysia menggunakan Teknologi Nanotrap. Menghasilkan Air Mineral dan mempunyai 3 suhu air iaitu Panas, Suhu Bilik & Sejuk.

PENAPIS AIR COWAY NEO

Sila hubungi Azman

==>>  0199921100 <<==

=== Call/whatsapp/SMS ===

Maklumat lanjut

HANYA RM95/bulan*

*sah sehingga 24 Oktober 2017

Penapis Air Coway Ferry

Penapis Air Coway yang paling asas bagi memenuhi keperluan air bersih. Menghasilkan air Suhu Bilik. Tidak memerlukan penggunaan elektrik.

PENAPIS AIR COWAY FERRY

Sila hubungi Azman

==>> 0199921100 <<==

=== Call/whatsapp/SMS ===

Maklumat lanjut

HANYA RM70/bulan

Penapis Air Coway Core

Model Penapis Air Coway yang mempunyai kapasiti tinggi iaitu 21 liter. Amat sesuai untuk kegunaan pejabat dan juga tempat awam. Menghasilkan 3 suhu air iaitu Panas, Suhu Bilik & Sejuk. Ia juga dilengkapi dengan tulisan 'Braile' untuk memudahkan bagi pengguna yang mempunyai masalah penglihatan.

PENAPIS AIR COWAY CORE

Sila hubungi Azman

==>> 0199921100 <<==

=== Call/whatsapp/SMS ===

Maklumat lanjut

HANYA RM140/bulan

MAK PESAN UNTUK CARI MESIN COWAY!

Baru buka mulut cakap nak pakai mesin penapis air je Mak terus cakap pakai penapis air Coway. Kita pun pelik la kan. Tetiba je. Cakap nak pakai jenama lain je terus kena potong. Pakai penapis air Coway je senang.

Selalu Mak kita mesti la nak yang terbaik untuk anak anak dia kan..

Kita pun mulalah survey. Betul ke Mak ni? Survey punya survey.. Nak tahu apa yang kita jumpa? Kenapa Mak pesan untuk cari mesin penapis air Coway?

Semua mesin penapis air Coway ada child lock. Terutama air panas. Rupa-rupanya takut cucu dia main air panas. Kang terkena mau melecur kan? Sayang Mak kat cucu cucu dia.
Air bersih untuk sekeluarga. Nak buat susu untuk anak pun dah tak perlu risau. Kalau tak kekadang tu boleh nampak air karat dan berbau keluar dari paip air walaupun dah masak.
Air panas dan sejuk sentiasa tersedia. Tekan je air keluar. Tak perlu lagi nak masak air untuk air panas. Tak perlu lagi botol2 air yang banyak untuk letak dalam peti ais. Jimat ruang kan?
Pelbagai jenis model dari standing unit dengan table top. Teknologi penapisan air pun boleh pilih dari teknologi NANO, Reverse Osmosis (RO) atau pun ALKALINE WATER. Company Water Specialist katakan.
Energy saving mode dapat menjimatkan sehingga 30% penggunaan elektrik. Jadi takde la bil elektrik naik ke apa kan?
Servis setiap 2 bulan. Bukan kita yang call. Coway yang akan call kita set appointment untuk servis penapis air kita. Dah la filter, waranti semua dah di cover oleh Coway. Bestkan?
HALAL dari JAKIM bagi semua filter. Antara syarat utama ialah pihak JAKIM sendiri wajib melawat kilang pembuatan, pemprosesan, bahan yang digunakan serta beberapa lagi syarat ketat sebelum mengeluarkan sikit HALAL.
Gold Seal dan Certified Water Quality Specialist dari Water Quality Association (WQA). Bukan senang nak dapat ni. Ini membuktikan Coway menghasilkan produk yang berkualiti tinggi dan mengikut piawaian antarabangsa.

Fuhh! Memang terbaik la. Patut la Mak suruh pilih Coway..

 

Macam mana nak miliki penapis air Coway ni? Siapa boleh kita hubungi?

 

HUBUNGI AZMAN SEKARANG!

019 992 1100 [call / SMS / whatsapp]

019 992 1100 [call / SMS / whatsapp]

019 992 1100 [call / SMS / whatsapp]

 

Apa yang SPECIAL kita dapat bila kita pilih penapis air Coway ni?

✔ FREE Delivery
✔ FREE Installation
✔ FREE Warranty
✔ FREE Servis setiap 2 bulan sekali
✔ FREE Filter gantian
✔ FREE Spareparts
✔ FREE Re-installation
✔ FREE Water tubing + basic piping

 

WOW! Best tu..

Harga dia macam mana pulak? Mahal ke? Jangan risau sebab Coway ada cara untuk miliki penapis air dia dengan cara mudah, berpatutan dan juga mampu milik.

 

Lagi best tempah sekarang sebab ada PROMOSI. Apa yang kita dapat?

✔️ pakej 'rental' bermula dari RM120 sebulan jer

✔️ pakej 'outright' dapat 10% discount.

✔️ untuk pakej 'rental' dapat jimat RM100 yuran pendaftaran

Jadi apa tunggu lagi?

 

HUBUNGI AZMAN SEKARANG!

019 992 1100 [call / SMS / whatsapp]

019 992 1100 [call / SMS / whatsapp]

019 992 1100 [call / SMS / whatsapp]

 

En Ahmad
"Dah letih aku membeli berbotol-botol air ni. Nak mengangkat pun berat. Hujung bulan kira kira harga pun lebih kurang gak. Baik pakai Coway. Sekarang dengan adanya penapis air Coway.. tekan je air dah sedia ada"
Pn Habibah
"Selalu ramai orang datang rumah ni. Tak sempat nak masak air. Nak bancuh lagi. Lagi-lagi kalau budak-budak. Laju je habis air masak. Sekarang ada penapis air Coway senang betul. Takde la nak kelam kabut lagi."
Pn Shazwani
"Nak buat susu anak senang dan cepat. Dah tak payah masak ke apa. Tekan jer air keluar. Lagi-lagi ni baru dapat anak kedua. Memang hidup senang bila pakai penapis air coway ni."

Anda masalah seperti berikut:

✔ kelam kabut masak air panas pagi2?
✔ kelam kabut nak buat susu anak?
✔ nak buat air sejuk kena tunggu lama sebab nak masuk peti ais dulu?
✔ nak kena masukkan air ke dalam botol2 air yang banyak untuk keluarga minum?

Jika ya salah satu diatas mungkin sudah tiba masanye untuk dapatkan pembantu didapur aka penapis air COWAY yang paling best dan sangat canggih ni. Apa yang dia boleh buat?

✔ pagi2 air panas dah tersedia ada. Tak perlu tunggu.. Tekan je
✔ nak buat susu anak pun cepat sebab air panas/suam sedia ada
✔ nak air sejuk pun tekan je.. Sama sejuk macam air di dalam peti ais
✔ botol2 air pun dah boleh simpan sebab kapasiti simpanan air cukup untuk sekeluarga

Senang kan? Jimat banyak masa mat dapur.. Boleh luangkan masa bersama keluarga tercinta.

Email

coway.azman@gmail.com

Location

Coway Malaysia (HQ), Wisma UOA II, No 21 Jalan Pinang 50450 Kuala Lumpur.

Phone

019 992 1100